Az indiai fejmasszázs

indiai fejm1

Az indiai fejmasszázs alapjai az ajurveda néven ismert tradicionális gyógyító rendszerben rejlenek, melyet Indiában több mint háromezer éve alkalmaznak, és nyugaton is egyre népszerűbb. Maga az „ajurveda” szó India ősi nyelvéből, a szankszritból származik, jelentése:”az élet tudománya.” Az ajurveda átfogó gyógyító rendszer, valószínűleg a legősibb a Földön, ami teljes egészében holisztikus megközelítést tanít. Középpontjában a szellem, a test és a lélek egyensúlyának megvalósítása áll, mellyel fizikai, érzelmi és szellemi téren egyaránt egészség és jó közérzet érhető el.

A masszázs holisztikus szemléletben történik, az egész testre kihat. (relaxációs zene, illatgyertya, füstölő, hangulatfény…stb.) A masszázshoz bázisolajokat és illóolajokat használunk, de természetesen olaj nélkül is elvégezhető.

Stressz, kimerültség, idegesség és az ezekből adódó szemfáradtság, fejfájás, nyak- és vállfájdalmak kezelésére fejlesztették ki. Semmiféle előkészületet nem igényel, nem szükséges levetkőzni, széken ülve történik. Gyors regenerálódást nyújt rövid idő alatt. A módszer segít enyhíteni a tüneteket, a betegségek kezelésénél kiegészítésként szolgál.

2340