manger_masszazs

Irodai székmasszázs

Egyre több vállalat fedezi fel előnyeit az irodai székmasszázs igénybevételének. Egy speciális masszázsszékkel és hatékony fogásokkal, ruhában történik a frissítő vagy relaxáló masszázs.

Az ülő életmód következtében kóros izomtónus eloszlás alakul ki a szervezetben, nagyrészt a nyaki izmok görcsössé válásával, a gerinc stabilitását szabályozó mély hátizmok háttérbe szorulásával és gyengülésével. A nem megfelelő helyeken kialakult izomtónus-fokozódások akár a végtagok zsibbadását, fájdalmát is kiválthatják. Rossz testtartás alakul ki: a vállak előreesnek, a gerinc fiziológiás görbületeinek egyensúlya megbomlik. A gerincoszlop rendellenes megterhelésének következtében, akár porckorongsérv is kialakulhat. A nyaki gerinc és a nyakizmok eltérései gyakran okoznak fejfájást, súlyos esetben szédülést.

Miért javasolt munkaidőben a kezelés?

Mivel a masszírozás igen kevés időt vesz igénybe (15-20 perc) és a hatása azonnal érezhető, eredményesen növeli a stresszel szembeni ellenállást, a munkakedvet, a koncentrációt.

Az irodai masszázs menete

Vendégeim egy kifejezetten erre a célra kialakított speciális székre ülnek, mely lehetővé teszi az érintett területek, nyak, váll, hát, karok ruhán keresztül történő masszírozását.
A szék különleges kialakítása gondoskodik az ágyéki, háti és nyaki gerincszakasz tehermentesítéséről.

A masszőr elsősorban a helytelen ülőpozíció által megviselt testtájakra összpontosít, ellazítva a nyak- és vállizmokat, a hátizmot és az ágyéki izmokat. Ezek után átgyúrja a kar és a kézfej apró izmait, hiszen a folytonos gépelés azokat is igénybe veszi.

A masszázs során fontos a nyugodt környezet kialakítása, a masszőr számára a kézmosási lehetőség biztosítása.

 

 Kiknek ajánlott ez a kezelés?

A technikát elsősorban irodai dolgozóknak, illetve fokozott feszültségnek kitett, magasabb hibaforrással dolgozó embereknek fejlesztették ki. Ajánlom ezt a kezelést minden olyan vezetőnek és alkalmazottnak, aki felismeri, hogy ő vagy kollégái feszült körülmények között dolgoznak és veszélyeztetettek a fent említett tünetek szempontjából.