Hogy miért a talp?

Szervezetünket a legkönnyebben, és leghatékonyabban innen tudjuk segíteni, gyógyulásra késztetni, az öngyógyítási folyamatokat beindítani.
Bizonyítékok vannak arra, hogy a talpmasszírozás több mint 4000 éves múltra tekint vissza. Az egyiptomi Szakkarában feltárt festményeken kr. e. 2300 körül keletkezett reflexológiás kezelés látható.

talpmasszazs_051

A talpon ugyanúgy, mint a kézen, fejbőrön, fülön, orron, arcon, szemíriszen, ajkon, nyelven levetülnek a szerveink.
Ha egy szervünk alkatilag legyengül, az jelzést ad. A jelzés az emberi szervezet esetében nem más, mint a reflexzónákban megjelenő jelzések.
Ha a jelzéseket időben „vesszük”, felismerjük, valamilyen felismeréssel (diagnosztikával), a gyenge szervnek energiát kell adnunk talpmasszírozással, az egyensúly csak így áll vissza.
Ha a jelzéseket nem észleljük, figyelmen kívül hagyjuk, a szervezet egy komolyabb „hibaüzenettel” jelzéssel adja tudtunkra sérülését, gyengülését, ami nem más mint maga a betegség.

A Talpmasszázs Célja:
Egyensúlyt és harmóniát teremteni a szervezet működésében, beindítani az öngyógyító folyamatokat, biztosítani az életenergia szabad áramlását az energiacsatornákon keresztül. Az emberi testen található reflexológiás pontok ingerlésével ez az energiaáramlás befolyásolható.

A talp megfelelő zónáit masszírozva energiát juttatunk a legyengült szervekhez, visszaállítjuk a megbomlott egyensúlyt, vagyis talpmasszírozással a reflexológia segítségével nem csak a megelőzésben, hanem a már kialakult betegségek – nőgyógyászati problémák, pl. rövid menses, bartholin mirigy tályog, vagy szénanátha, allergiás panaszok, emésztési és gyomor panaszok, ciszták, prosztata gyulladás és problémák stb. gyógyításában is csodálatos eredményeket értem el.
– Serkenti a vér- és nyirokkeringést,
– Erősíti az immunrendszert,
– Szabályozza az enzim- és hormonháztartást,
– Elősegíti a salakanyagok kiválasztását,
– Fájdalomcsillapító,
– Gyulladáscsökkentő.

Hány kezelés javallott?

– 3 – 4 kezelés probléma kezdetekor, (hetente min. 1x)
– 4 – 5 kezelés annak, aki még nem kapott ilyen kezelést! (hetente min. 1x)
– Elő – és utó kezelésre havonta 2– 3 kezelés ajánlott