FÜL – ÉS TESTGYERTYA kezelések

A fülgyertyák a testgyertyák mellett az úgynevezett hopi gyertyákhoz tartoznak, korábban a hopi indiánok használták fültisztításra és egyéb panaszok enyhítésére.A fül idegvégződéseket és akupunktúrás pontokat tartalmaz, amelyek elvezetnek a test minden más részéhez, az érzelmekhez és az elméhez is. A fülgyertyázás katalizátorként működik az idegvégződéseken felgyűlt szennyeződés letisztítására.

A fülgyertya alkalmazásakor nagyon fontos a lazító légkör. Egy kezelés fülenként körülbelül 12 percig, tehát összesen mindkét fülnél majdnem 25 percig tart.

Mi ellen segít a fülgyertya?

A fülgyertya az összes, fület érintő betegség ellen segít. A megfázást, fejfájást, belső nyugtalanságot és a stresszt is leküzdi. A fülgyertyás kezelés

⚛️ javítja a bőr és a nyirokrendszer keringését is, a nyirokrendszer jobb vérellátása pedig az

immunrendszer erősödéséről gondoskodik
 serkenti azt az agyterületet, amely az ellazulásért felelős

MIKOR ALKALMAZHATÓ ?
– fülzúgás
– fülkürt hurut
– mandulagyulladás
– torokgyulladás
– nátha
– melléküreg gyulladás
– nyomásérzés
– dugulás
– halláscsökkenés
– meszesedés
– stressz
– fejfájás, migrén
– szédülés
– depresszió
– energiablokk
– allergia
– orrfolyás
– orrdugulás

TILOS ALKALMAZNI
– gennyes folyamatoknál
– műdobhártya beépítés esetén
– agyrázkódás
– agyműtét
– koponyaalapi törés
– lyukas dobhártya
– daganatos megbetegedés

32512072_1328593563939092_4810131168408109056_n

A TESTGYERTYA
Hogyan működik?

Minden testi szinten is megjelenő tünet és betegség hátterében valamilyen energiaáramlási zavart kell keresnünk. Az orvostudomány által is elismert gyógyászati módszerek, a hagyományos kínai orvoslás, az akupresszúra, az akupunktúra és a reflexológia is használja a meridiánok rendszerét. A meridiánok az emberi testben található energiavezetékek, melyek az életenergiát, a chi-t szállítják. Ezek a pontok általában nyomásérzékenyek, sok receptort tartalmaznak, valamint légzőpontokként fokozott a széndioxid leadásuk. Ezen pontok stimulálásával az energiaáramlás befolyásolható, a tünetek enyhíthetőek. Ebben lehet segítségünkre a terápiás fül-és testgyertya is.

Némiképp földhözragadtabban is magyarázható egyébként a testgyertya működési elve, ha nem kedveled az energia-alapú okfejtéseket. A mozgásszegény életmódnak és a rossz táplálkozási szokásoknak köszönhetően valószínűleg a Te tested is tele van méreganyagokkal. A nyirokrendszeredre túl sok teher hárul, ezért a szervezeted nagyon lassan szabadul a mérgektől. A felhalmozódott mérgek pedig kellemetlen fizikai tüneteket okozhatnak Nálad. A testgyertya azért hat, mert elősegíti ezeknek a méreganyagoknak az eltávolítását.

Gyulladáscsökkentő, méregtelenítő hatása az akupunktúrás pontoknak megfelelő területeken alkalmazva csökkenti a fájdalmat, javítja az emésztést, tisztítja a légutakat, erősíti immunrendszerünket.A kezelés serkenti a vér-és nyirokkeringést, aminek következtében a sejtek anyagcseréje és oxigénellátottsága fokozódik, valamint szervezetünk gyorsabban szabadul meg a salak-és méreganyagoktól. A hőhatás és a sejtek rezgésének megváltozása egy kellemesen ellazult állapotot eredményez, újraéleszti szervezetünk energiáit, harmonizálja energetikai keringésünket.

Milyen problémák, betegségek esetén segíthet a testgyertya?

– testi fájdalmak csillapítása
– anyagcsere rendellenességek
– energiablokkok oldása
– fejfájás, migrénes panaszok
– feszült állapot, stressz, idegesség
– mozgásszervi panaszok
– méregtelenítés segítése
– légúti tisztítás
– női, férfi nemi problémák
– meddőség
– ízületi-, reumatikus fájdalmak enyhítése
– alvászavarok

Mikor ne alkalmazd?
– sérült bőrre
– vérző vagy nyílt sebre
– szemölcsökre
– allergiás bőrpír esetén vagy ekcémás bőrfelületen
– ha allergiás vagy a gyertya anyagára, vagy a benne lévő hatóanyagokra
– 3 éves kor alatti gyermekeknél
– várandósság, illetve lombikbébi program alatt
– hajas fejbőrön

Mindig tartsd szem előtt, hogy a testgyertya használata nem helyettesíti a szakorvosi kezelést, de sokat segíthet!